La Direcció de TVE ha confirmat definitivament que L’Informatiu vespre no s’emetrà durant l’agost. Però, a més, ha anunciat el trasllat de 8 redactors de Sant Cugat a RNE-Barcelona. Davant d’aquest fet, el comitè d’empresa considera que es posa en perill la continuïtat de L’Informatiu vespre i, fins i tot, de L’Informatiu Migdia i el Cap de Setmana.

Els sindicats alerten que “si durant l’agost no es pot emetre L’Informatiu vespre per falta de personal, amb 8 redactors menys es fa difícil la seva emissió els propers mesos”.

La directora, Montse Abbad, ha manifestat durant la reunió que “hi ha moments en que s’ha de donar prioritat entre informar i informar en català i hem optat per la primera opció”. Montse Abbad ha considerat que amb la informació del Telediario ja es compleix amb l’obligació d’informar.

Per al comitè d’empresa “això suposa un menyspreu absolut als telespectadors catalans”.

Davant de la celebració dels 50 anys de TVE-Catalunya, els sindicats no entenen com la Direcció no ha fet cap esforç per mantenir l’emissió de L’Informatiu vespre que sempre ha arribat a les llars catalanes durant els darrers 30 anys. “Aquest fet demostra que aquesta direcció, encapçalada per Montse Abbad, no defensa el servei públic que té encomanat i evidencia la seva falta de sensibilitat envers les emissions en català”.

Sant Cugat, 29 de juliol de 2009