Després d’una campanya electoral amb atacs virulents contra TV3 i la CCMA per part del PP, Ciutadans i Vox, els resultats electorals a Catalunya i a Espanya donen un respir als mitjans públics amenaçats.

Per blindar els nostres mitjans ara cal reformar d’una vegada la llei de la CCMA per fer una Corporació de mitjans més independents, més plurals i més oberts a la ciutadania, i canviar el Consell de govern caducat i reduït a 4 membres. I també aconseguir un finançament plurianual, suficient i estable per encarar el futur, a través del Contracte programa pendent des del 2009.

Per això, instem altra vegada a la responsabilitat del Parlament i dels grups polítics catalans perquè culminin la reforma de la Llei pendent des de fa anys.
Cal preservar la televisió i la ràdio públiques dels atacs demolidors i també del patrimonialisme partidista.

Volem uns mitjans independents, més plurals i més oberts

Reclamem una nova llei de la Corporació, amb un sistema d’elecció dels consellers i dels directius, professional i consensuat, i sense quotes partidistes.

I un contracte programa per dotar d’estabilitat la CCMA i continuar sent el motor del sector audiovisual de Catalunya

Nota dels consells professionals i comitès d’empresa de la CCMA:

Cap a les 35 hores sense condicions
El mes de febrer passat, la Generalitat va emetre un informe segons el qual l’administració catalana ha complert amb els objectius de dèficit i la regla de despesa del 2019. Recordem que Funció Pública va ajornar l’autorització de retorn a les 35 hores sense condicions,al·legant que el 2017 no s’havia complert amb la regla de despesa. A hores d’ara, el ministeri d’Hisenda encara no ha fet la publicació oficial de les dades, però en tot cas, entenem que ja no hi ha excusa per a més demora i hem reclamat una reunió urgent amb la direcció de RH per fer efectius els acords de conveni.