El Consell d’Informatius de TVE comparteix la preocupació expressada pel comitè d’empresa de TVE-Catalunya sobre la desaparició a l’agost de L’Informatiu vespre.

El Consell no entén que se suprimeixi un informatiu per falta de personal i, al mateix temps -com ja denunciem en escrit dirigit al Director d’Informatius, Francisco Llorente Campos- es pretengui traslladar a vuit informadors de TVE-Catalunya a RNE-Barcelona.

Els Centres Territorials i de Producció de TVE impliquen un desplegament sobre el territori que cap altra televisió té, són un actiu d’un valor incalculable per a qualsevol cadena. Els informatius que produeixen aquests centres no només retraten una realitat sovint ignorada en els informatius nacionals, sinó que, a més, en aquells llocs amb televisions locals i autonòmiques, aporten la pluralitat que exigeix tota societat democràtica. La pèrdua de qualsevol d’aquests informatius és, conseqüentment, un furt al dret dels ciutadans a estar bé informats, un dret que, com a servei públic, TVE ha de garantir.

El Consell d’Informatius, davant els fets que s’estan produint a TVE-Catalunya, no pot més que interpretar que algú s’ha proposat el desmantellament d’aquest Centre, que té en els informatius en català una de les seves màximes raons de ser.

Demanem, doncs, que s’arbitrin els mitjans necessaris perquè L’Informatiu vespre pugui emetre’s durant el mes d’agost amb tota normalitat. Demanem, també, com ja vam fer en el nostre escrit de data 17 de juliol, que es desestimin els plans del trasllat d’informadors de TVE-Catalunya a RNE-Barcelona.

Madrid, 29 de juliol de 2009