Els comitès professionals de TVC i Catalunya Ràdio volem expressar el rebuig més enèrgic al tancament de l’emissora Ràdio 4, pionera de la ràdio en català, així com a la possibilitat real d’acomiadament de les 110 persones que n’integren la plantilla. Així mateix rebutgem de ple la reducció prevista dels 16 centres emissors territorials d’RTVE, d’acord amb l’anunci fet públic pel president de la SEPI, Enrique Martínez-Robles, i per la directora general de l’ens, Carmen Caffarel.

Des dels comitès professionals exigim que es reconsideri immediatament la decisió, que considerem un nou atemptat contra la ja prou feble presència del català en els mitjans de comunicació del nostre país, així com un nou cop contra el lliure exercici de la professió periodística a Catalunya.

Al darrera d’una mesura tan dràstica com aquesta només hi podem albirar una evident manca d’interès i de sensibilitat per part del govern de l’Estat espanyol, per mantenir viva la pluralitat informativa en l’àmbit del nostre territori, a més d’una indiferència culpable respecte a la llengua catalana.

Per tot plegat, exigim que es reconsideri la decisió i que s’articulin les mesures oportunes necessàries per fer viable Ràdio 4 i TVE-Catalunya, garantir-ne el seu futur i, amb ell, una premsa lliure, veraç i plural, element fonamental d’una societat democràtica.

27 de febrer de 2006