El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) reitera el seu rebuig total a les propostes de la SEPI pel que fa als centres territorials de RTVE, especialment pel que fa a la reducció al mínim de la programació i la informació en català al centre de Sant Cugat del Vallès i, per sobre de tot, a la proposta de tancament de Ràdio-4, la primera emissora en català després de la dictadura. Aquestes propostes amenacen greument molts llocs de treball i són un atac a la difusió de la llengua i la cultura catalanes i a la radiotelevisió en català.

Els criteris suposadament de falta de rendibilitat econòmica de Ràdio 4 ignoren que ha estat la falta de definició i de voluntat per part d’RTVE el que ha provocat la seva poca competitivitat, que contrasta amb l’esforç i la capacitat dels seus treballadors. A banda, la proposta de la SEPI ignora plenament la recomanació de l’informe del comitè d’experts per a la reforma dels mitjans públics estatals, que apostava per la seva continuïtat i potenciació.

Exigim del Govern de la Generalitat i de tots els partits polítics catalans una intervenció ferma per aturar aquests plans centralistes i economicistes, i cridem a les forces sindicals i a les entitats socials catalanes a aplegar esforços per defensar una programació a RTVE assolida amb molts esforços per seguir servint a la societat catalana una programació i una informació en la llengua pròpia de Catalunya.

Barcelona, 28 de febrer de 2006