Els treballadors de TV3 s’han reunit avui en assemblea per analitzar els canvis produïts a la televisió pública catalana. Hi ha hagut intervencions del comitè d’empresa i del Consell d’Informatius sobre el pla d’unificació i confluència de redaccions d’Informatius i Esports que la nova direcció pretén implantar. També han intervingut els impulsors del nou consell de producció de programes que han reclamat suport al seu projecte. Al final de l’assemblea s’ha informat que s’està treballant en el pla d’Igualtat de la CCMA, mentre que, en canvi, en els darrers nomenaments de directius de TVC no hi ha cap dona .
En diverses intervencions a l’assemblea s’han criticat els nomenaments de directius de la CCMA, condicionats pels pactes polítics dels partits del govern, i s’ha aprovat un manifest reclamant la desgovernamentalització dels mitjans i l’impuls de la producció de programes.
Manifest dels treballadors/res de Televisió de Catalunya
Els treballadors de TV3 reunits en assemblea, davant del nomenament del nou director, MANIFESTEM:
1.– Que l’octubre de 2013 els treballadors/es de TV3 vam votar en referèndum la reclamació de cessament o dimissió de Brauli Duart i de la direcció corporativa de la CCMA per la seva desastrosa gestió contra els treballadors, per la imposició de retallades, supressió de conveni i acomiadaments, que van culminar amb l’ERO-PAC de juliol de 2013.
2.– Que els comitès d’empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio, en acords aprovats per assemblea, van presentar a les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S una proposta per a la desgovernamentalització de la llei de la CCMA, un canvi de direcció i un contracte programa que permeti l’estabilitat pressupostària, el manteniment de la plantilla i la capacitat productiva dels mitjans públics de la Generalitat.
Un cop vistes les decisions del nou govern de la Generalitat, que manté en el seu càrrec el president del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart, i nomena directors de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya seguint un criteri de repartiment de càrrecs entre CDC i ERC, exigim:
1.– El compromís del director de TV3, Jaume Peral, amb l’impuls de la producció pròpia que mostri que el seu interès no és únicament el control polític dels informatius. El Centre de Producció d’Audiovisuals, el CPA, en el punt de mira: reclamem una aposta decidida per reactivar la maquinària de producció de programes i per donar un nou impuls a l’oferta de programació del 33.
2.– Un consens el més ampli possible al Parlament per a la reforma de la llei de la CCMA que permeti l’elecció dels càrrecs amb perfil independent i professional, a partir del consens o de majories qualificades, com es contemplava en la llei que es va reformar el 2012 i també en la proposta de cogestió de la CCMA consensuada el 2013.
3.– La negociació entre el govern de la Generalitat i el Consell de govern de la CCMA d’un contracte programa que tingui en compte les propostes dels representants dels treballadors i permeti l’estabilitat pressupostària, juntament amb el manteniment de la producció i de la plantilla necessària.
4.– Que mentre la Corporació continua sense pressupost suficient, no siguin prioritàries les inversions milionàries en obres pels plans d’unificació i confluència de redaccions d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio. Uns plans que per definició exigeixen el consens amb els treballadors i fixar-ne l’objectiu final.
5.– Finalment, reclamem al govern, al Parlament i als directius de la CCMA que es comprometin a desgovernamentalitzar la CCMA, en la línia del previst a la llei del 2007, i actuïn en conseqüència. Perquè la societat catalana és plural i els mitjans públics es deuen al conjunt de la ciutadania que té dret a un servei públic de qualitat.
Sant Joan Despí, 3 de març de 2016