La direcció de l’Agència EFE ha comunicat avui el tancament del Servei d’Àrab i l’acomiadament dels quinze treballadors, en la seva majoria d’origen àrab, que realitzaven aquest servei des de la delegació d’EFE a Granada, en virtut d’un conveni de col·laboració amb la Junta d’Andalusia que el president, Miguel Ángel Gozalo, ha donat per acabat.

La direcció d’EFE, en una breu explicació oral al Comitè Intercentres, ha acusat la Junta d’Andalusia d’incompliment de contracte i de ser la causant d’aquests acomiadaments i del tancament del servei. El Comitè Intecentres considera un greu error polític i empresarial que EFE, la quarta agència internacional de notícies en el món, es desprengui d’un servei que presta un important paper en les relacions hispano-àrabs y que, en el seu dia, va ser inaugurat pel rei d’Espanya.

La Direcció de l’Agència estatal, que ja va despatxar 23 treballadors del departament de Televisió el mes de juliol passat, portava temps intentant justificar el tancmaent del servei d’àrab i culpar-ne el Govern andalús. En un moment tan difícil per a les relacions internacionals d’Espanya, en especial amb el món àrab, la decisió d’acomiadar aquests quinze qualificats professionals i tallar un servei que establia un pont informatiu tan necessari és absolutament injustificada.

El Comitè Intercentres condemna aquesta nova torpitud de la direcció d’EFE, nomenada pel govern del PP, i exigeix que aquesta decisió sigui revocada de manera immediata.

19 de desembre de 2003