Tele 5 ha decidit tancar els seus informatius locals de Madrid i Catalunya (sis minuts i mig de desconnexió territorial en el noticiari del migdia) i manté només, com a mínim de manera temporal, el d’Euskadi. La decisió ha estat justificada pel director d’Informatius, Juan Pedro Valentín, per criteris de rendabilitat dient que “la competència d’una cadena generalista està en la informació nacional d’interès general, cosa que demana el gran públic. No compensa l’esforç ni l’elevat cost de la desconnexió”.

Segons Valentín, la decisió no es deu a mals resultats d’audiència, ja que “els espectadors no anaven a una altra cadena durant la desconnexió”, sinó que s’argumenta amb la necessitat “d’optimitzar recursos” per a “nous reptes”, com el programa setmanal que presentarà a partir del mes de gener Olga Viza. El tancament local de Madrid i Catalunya afecta una dotzena de periodistes, tant redactors com càmeres, que seran “recolocats” per desenvolupar altres tasques informatives.

Amb aquesta decissió es tanca l’aposta que Tele 5 va emprender el 1998, quan van començar les desconnexions de 10 minuts a Galícia, València, Andalusia, Euskadi, Catalunya i Madrid. Les tres primeres van ser clausurades tres anys més tard, mentre la resta veia reduït el seu temps a 6,5 minuts.

Una altra cadena privada, Antena 3, va retallar a començaments de temporada de 30 a 15 minuts els informatius locals dels seus nou centres territorials.