Arrel del rebombori causat per la filtració de l’informe sobre mitjans de comunicació s’ha sabut que un seguit d’empreses privades del sector reben subvencions públiques. Algunes d’aquestes empreses temen que estiguin en perill les ajudes que els hi venen de la Generalitat i han reaccionat donant per fet que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i el govern volen afavorir altres grups empresarials de comunicació, com ara Sogecable, a través d’un acord de coproducció d’audiovisuals, fet per compensar un deute que s’arrossega de la gestió d’anteriors direccions i de l’antic govern.

En definitiva, TVC i les empreses de la Corporació estem enmig d’una ferotge guerra mediàtica i política. El President Maragall va anunciar davant el Parlament que es retirarien progressivament les subvencions als mitjans privats, i va dir per sorpresa que TV3 i Catalunya Ràdio reduirien la publicitat i ho va reiterar durant una entrevista al programa la Columna. Això significaria cedir els ingressos de publicitat a empreses de televisió d’àmbit estatal i posaria en perill la televisió pública que ara per ara no compta amb un finançament estable. El mateix director general de la CCRTV, Joan Majó, en una entrevista publicada als diaris reclamava un model de finançament estable i es queixava que la Generalitat havia incomplert el contracte programa obligant la CCRTV a un nou endeutament financer.

El comitè d’empresa s’ha reunit amb caràcter d’urgència amb el director de TVC, Paco Escribano, i està prevista una reunió amb Joan Majó la setmana pròxima. A la reunió amb Escribano el comitè ha reclamat un aclariment públic per part de la direcció sobre quin és el model de futur i quin ha de ser el seu finançament. Cal negociar el nou contracte-programa, cal donar a conèixer l’organigrama de TVC, cal posar en marxa ja de manera definitiva el canal 3/24 i consolidar els nous llocs de treballs creats. Televisió de Catalunya fa un servei públic de qualitat contrastada i amb un alt nivell de productivitat que s’ha de mantenir.

Sant Joan Despí, 13 de maig de 2004