Representants dels treballadors de les empreses de la CCRTV (TV3, Catalunya Ràdio, CCRTV Serveis Generals, CCRTV Interactiva, Actima multimèdia digital i la Fundació la Marató de TV3) reclamem a la Direcció General de la CCRTV i a la Conselleria de Benestar i Família la reincorporació immediata de Sofia Antón al seu lloc de treball. Sofia Antón i altres treballadors subcontractats treballen en la digitalització dels arxius de TV3 i Catalunya Ràdio i estan contractats per la Fundació Can Ensenya, dedicada a la «promoció i ocupació estable i de qualitat de persones amb minusvalia».

El cas de l’acomiadament està en mans jurídiques, mentre l’empresa, que té un conveni amb la CCRTV –promogut i anunciat conjuntament amb la Conselleria de Benestar i Família l’any 2005-, li ha donat vacances forçoses fins el 29 de juny, dia en que acabava un dels seus contractes, i en que ha decidit acomiadar-la. No és una novetat aquest tracte a treballadors, fa un any van acomiadar a Aydi Hamed que va obtenir una sentència d’acomiadament improcedent.

Mentre la Corporació aposta pel tractament de la diversitat, firma acords amb els sindicats de responsabilitat social corporativa, que inclouen bones pràctiques de les empreses contractades, promou conjuntament amb la conselleria de Benestar i Família la integració social de persones amb minusvalia, i mentre es prepara per aplicar la llei d’Igualtat d’homes i dones a la realitat de les empreses, passen coses com aquestes.

Esplugues de Llobregat, 21 de juny de 2007