Primer.- Després de 10 anys d’existència, b.tv engegarà, en els propers mesos, un nou model de televisió que vol apostar per la proximitat i convertir-se en un referent de la informació local. Aquest nou model va acompanyat d’un canvi en la gestió de la programació que començarà a prendre forma a partir de la convocatòria (prevista per al mes de novembre) d’una PPO (Petició Pública d’Ofertes) per adjudicar la gestió dels informatius i la gestió tècnica de la cadena. La resta de la programació dependrà directament d’ICB (Informació i Comunicació de Barcelona S.A), la qual cosa significa separar els treballadors en diferents empreses i augmentar encara més la nostra precarietat.

Segon.- Aquest nou model engrescador farà necessari multiplicar esforços i apostar decididament per aquesta proposta. Això només es pot fer sobre la base d’una plantilla professional, consolidada i amb experiència, i mai des de la precarietat laboral, que és la que tenim ara.

Tercer.- Tenint en compte que l’adjudicació de b.tv funciona a través d’una PPO, cada tres anys el personal de la cadena queda exposat a perdre el seu lloc de treball. Això fa possible que la nova empresa concessionària pugui prescindir legalment d’uns professionals amb experiència i substituir-los per nous treballadors a precari.

Quart.- No volem una sopa de lletres d’empreses. Ens preocupa que la programació es privatitzi, es fragmenti i s’atorgui a diferents productores. Aquesta manera d’actuar l’únic que pretén és disgregar la plantilla i dividir els treballadors.

Per tot això, els treballadors de b.tv demanem la subrogació del personal sigui quina sigui l’empresa a qui s’adjudiqui la gestió. Després de tres canvis de productora i davant la negativa de l’ajuntament a incloure la clàusula de la subrogació en la nova PPO, els treballadors prendrem les mesures necessàries per defensar els nostres llocs de treballs.

Barcelona, 28 d’octubre del 2004

  • *Assemblea dels treballadors de b.tv
  • Comitè d’empresa de b.tv
  • Amb el recolzament dels sindicats que representen els treballadors (Sindicat de Periodistes de Catalunya i Comissions Obreres)