Els treballadors de la Ràdio i Televisió de Mallorca expressam la nostra preocupació davant l’anunci fet ahir pel Partit Popular i que suposaria la dissolució o la reconversió de l’ens en un segon canal autonòmic.

Volem recordar la difícil situació que viuen els companys del canal autonòmic IB3 i la precarietat laboral que pateixen des del naixement d’aquest servei públic.

L’empresa SBT, que té la subcontracta dels serveis informatius, continua amb la política d’acomiadaments iniciada ara fa dos anys i ja ha enviat més de 50 professionals a les llistes de l’atur. Com es pretén, per tant, integrar altres 120 treballadors en una estructura que els propis directius defineixen com a sobredimensionada? Tenim motius suficients per creure que la possible fusió dels dos ens només suposarà la destrucció de molts altres llocs de feina.

La precarietat laboral que vivim els treballadors del mitjans de comunicació públics de les Illes, sense l’empar de convenis col•lectius, només es veurà incrementada amb les noves mesures anunciades ahir pels representants polítics. Demanam, una vegada més, respecte per als treballadors, i exigim que se’ns mantengui al marge de lluites polítiques. Volem exercir el dret a la informació reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides, a la Constitució Espanyola i a l’Estatut de les Illes Balears.

Treballadors de RTVM