L’empresa editora del digital Vozpópuli ha acomiadat tres treballadors, després de saber que serien els candidats en les eleccions sindicals que ha convocat el Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM-FeSP), tal com ha denunciat en un comunicat públic aquesta organització. La setmana passada va ser dexpatxat el primer dels tres afectats per aquesta situació, poques hores després que els tres demanessin a l’empresa les dades necessàries legalment per convocar les eleccions sindicals.

Una altra treballadora, que també anava a ser candidata, va ser acomiadada ahir en el mateix moment en què lliurava a l’empresa la còpia oficial del preavís electoral. En un gest inaudit i sense cap justificació legal, l’empresa es va negar a rebre la còpia, segellada per la Conselleria d’Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid, i li va lliurar la carta d’acomiadament. Finalment, a un altre treballador, que també anava a ser candidat i actualment estava de baixa mèdica, li van anul·lar també ahir el compte de correu electrònic que tenia a l’empresa i el canal intern de l’aplicació Telegram que té la plantilla, i avui li han enviat un burofax amb l’avís de l’acomiadament.

L’SPM ha posat en coneixement del seu servei jurídic els acomiadaments, per considerar que atempten contra un dret constitucional protegit per la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, i donarà suport a totes les accions legals que corresponguin a la recerca de la nul·litat dels mateixos i de la readmissió de les persones afectades.

L’empresa Vozpópuli Digital, editoral del digital Vozpópuli, té una plantilla de 40 treballadors i amb freqüència duu a terme acomiadaments individuals. Ahir també va despatxar una altra treballadora, a afegir als que ho han estat per haver mostrat la seva voluntat de ser candidats a les eleccions sindicals. Només aquest any 2016 ha acomiadat 11 persones, sense haver negociat cap expedient de regulació d’ocupació, i en altres casos no ha renovat els contractes o ha prescindit de diverses persones en complir-se el període de prova.