El lema és Periodisme malalt, un risc per a la democràcia

Amb el lema Periodisme malalt, un risc per a la democràcia, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) convoca una assemblea oberta a tots els professionals de la informació per tal de debatre sobre els reptes del sector i, sobretot, aportar-hi solucions. La trobada es farà a Barcelona el dia 7 de juny, a la sala d’actes del centre cívic del Parc – Sandaru, al costat del parc de l’Estació del Nord, al districte de Sant Martí.

L’Assemblea tindrà quatre meses. La primera amb el tema: Amenaces al dret a la informació, Desregulació i precarització a les empreses de comunicació. La segona, La pèrdua de protagonisme dels periodistes a les empreses de comunicació. La tercera, Periodistes a comarques i mitjans locals, la precarietat laboral i professional com a bandera. I la quarta, Propostes per a la dignificació de la tasca del periodista en una societat veritablement democràtica. L’assemblea coincideix amb la celebració del 15è aniversari del Sindicat, constituït el 19 de juny de 1993.

L’SPC creu que el periodisme està greument amenaçat per factors de tot tipus i que cal que els professionals de la informació hi diguin la seva. Molts periodistes són objecte de pressions polítiques, econòmiques i empresarials. Unes pressions afavorides per les precàries condicions laborals que en molts casos pateixen els professionals, fet que acaba provocant un greu deteriorament del dret a la informació de la ciutadania.

Per tal de posar tot això sobre la taula i generar un debat obert, el sindicat ha cregut convenient convocar aquesta assemblea, en un moment en què creiem necessari un revulsiu dins de la professió. Per canalitzar la informació i les propostes que es vulguin fer de cara a l’assemblea, hem impulsat un blog Assemblea. L’SPC demana a la professió que assumeixi aquesta convocatòria com a una oportunitat per dignificar les nostres condicions de treball, tant les laborals com les professionals. I demana també a la ciutadania que encoratgi aquesta tasca, que té com a principal objectiu millorar la qualitat de la informació.

Barcelona, 29 d’abril de 2007