Els comitès d’empresa i professional de Catalunya Ràdio han arribat a un acord amb el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA) segons el qual a partir de les pròxims comicis la informació electoral es farà sense còmputs de temps ni d’ordre, ni parcials ni totals. Aquest acord permet desconvocar les protestes que s’han fet contra els blocs electorals, així com les aturades parcials previstes per demà divendres 7 de març. Aquest acord es basa en un compromís per escrit del Consell segons el qual a les pròximes eleccions la informació de campanya es farà sense blocs electorals.

Aquest és el compromís textual del Consell de Govern:
«El Consell de Govern de la CCMA presentarà als comités professionals de les empreses de la CCMA una nova proposta sobre el tractament informatiu de les campanyes electorals que entrarà en vigor abans de les pròximes eleccions.
Aquest consell treballarà amb els representants dels professionals i dels partits polítics per trobar una fórmula alternativa a la del document del passat 13 de febrer que es basi en aplicar criteris estrictament periodístics, que ja inclouen la proporcionalitat i la pluralitat, i sense condicionants de temps ni d’ordre, ni parcials ni totals, tal com es regeix l’activitat professional durant tot l’any.»

Gràcies al suport majoritari de l’Assemblea de Treballadors a favor de la vaga, considerem que hem fet un pas endavant després de deu anys de lluita contra els blocs electorals. Per primera vegada es contempla una informació electoral sense cap forquilla de temps, una reivindicació històrica dels professionals dels mitjans públics.

Seguirem amb molta atenció el compliment d’aquest compromís de cara a pròximes campanyes electorals. Gràcies pel vostre suport!

Barcelona, 6 de març de 2008