El dia 24 hi va haver una primera vaga parcial a TV3, amb un amplíssim seguiment que va deixar les redaccions i els departaments buits. La mobilització dels treballadors va ser fins i tot física, perquè es van desplaçar en sis autocars a la seu del Consell de Govern de la CCMA, que estava reunit en aquells moments. Una representació del Comitè d’empresa va ser rebuda pels consellers i pel President, que van rebre explicacions dels motius de l’aturada mentre des de la quarta planta miraven encuriosits la concentració de treballadors i escoltaven les seves protestes.

En la trobada es va explicar que la vaga parcial era la resposta als silencis de la direcció de la Corporació a les reclamacions de la plantilla d’intervenir en la confecció del contracte programa, conèixer les clàusules de l’encàrrec a la consultora PwC per fer un Pla Estratègic sobre el model d’empresa i volum de la plantilla i a la reclamació d’un compromís amb els treballadors de que no hi haurà acomiadaments.

No hi va haver respostes satisfactòries ni cap acord, però la reunió va ser un fet, com la vaga parcial seguida massivament i la concentració de centenars de treballadors davant la seu de la CCMA.

Doncs bé, cap d’aquest fets va ser mereixedor d’una informació en els telenotícies de TV3: només es va advertir al TN Comarques i al TN Migdia que la programació s’havia vist alterada per una vaga a l’empresa. Ni es va informar del resultat ni dels motius, que en el fons són la defensa de l’actual model d’èxit de TVC, amb les dotacions que li corresponen per fer-lo viable. No es van aprofitar les imatges gravades durant les concentracions a l’empresa i davant de la CCMA que va oferir el Comitè de Vaga. Tot i que alguns responsables d’edició eren partidaris de cobrir els fets i aprofitar les imatges, va pesar més la posició de la direcció d’Informatius, que va defensar que només s’informés verbalment de l’alteració de la programació. Per aquest motiu, potser, ja ni es va dir res al TN Vespre, que no va resultar afectat per la vaga parcial del matí.

Això contradiu diversos acords en sentit contrari que hi havia hagut a les darreres vagues a TV3, en què s’havia arribat a acords sobre la programació alternativa durant el temps de la vaga, inclosos els textos explicatius de les aturades i els motius, i fins i tot sobre vídeos explicatius de la protesta, de manera que s’informava l’espectador del per què dels fets. Però d’acord amb els nous temps a TV3, això s’ha acabat. Al silenci de la direcció de la CCMA, que només es compromet a complir el què digui el Govern, s’hi afegeix el silenci imposat des d’un lloc clau com la direcció d’informatius, que no per casualitat va ser el primer càrrec que va canviar, prèvia destitució de l’anterior, després del desplaçament de Mònica Terribas com a directora.