Avui en assemblea hem decidit rebutjar la darrera proposta que ens ha fet la direcció de BCN Audiovisual per arribar a un acord que permetés desconvocar la vaga d’aquest divendres. La proposta consistia a reduir a partir d’ara un 20% la rebaixa que se’ns aplica cada mes a la nòmina, un 40% a partir del gener de 2015 i recuperar el sou sencer a partir del gener de 2016. Dels 114 companys i companyes presents a l’assemblea, 87 han votat en contra de l’acord, 19 a favor i vuit s’han abstingut.

Per tant, aquest divendres fem vaga de 9.00 a 15.15 h i ens concentrem a la plaça de Sant Jaume per demanar que l’Ajuntament de Barcelona creï «totes les condicions necessàries per resoldre la situació dels treballadors i les treballadores de BCN Audiovisual, que els ha portat a convocar una vaga per als dies 19 de setembre i 3 d’octubre per a millorar les seves condicions laborals», tal i com van instar tots els grups polítics al govern municipal en la darrera reunió de la Comissió de Presidència i Règim Interior del plenari.

Els serveis mínims acordats són dos ENG, un redactor de la ràdio (per torn), un tècnic de continuïtat (per torn) i un tècnic de sistemes. Les persones que han de cobrir aquests serveis mínims ja han estat designades. Si hi ha algú que decideix no fer vaga i pot complir aquestes funcions, ho farà i llavors les persones nomenades per l’empresa podran deixar de treballar i exercir el seu dret de vaga.

Passarem el matí concentrats a la plaça de Sant Jaume, on esperem trobar-nos tots a partir de les 9.30 h vestits amb samarretes vermelles. Primer hi farem un esmorzar popular i després diverses accions reivindicatives de cara a l’Ajuntament, que estarà celebrant el ple municipal per primer cop sense la nostra retransmissió en directe. A partir de les 12.30 h podrem confluir amb l’assemblea reivindicativa que hi faran els treballadors del mateix Ajuntament de Barcelona. Comptem amb la participació de tothom, tant fent vaga com anant a la plaça de Sant Jaume de vermell. És important que a l’Ajuntament vegin que no defallirem fins aconseguir solucions dignes per als nostres problemes laborals.

També convé que difongueu la informació que ja hem penjat al blog, incloent-hi un vídeo que intentarem viralitzar, i tots els missatges que estem llançant des del Twitter @SomBTV i el Facebook /SomBTV.

Barcelona, 2 d’octubre de 2014