Els temps i fets que vivim són d’una rellevància informativa inqüestionable. La transcendència del moment i els interrogants que s’obren davant d’un procés incert demanen una resposta clara i rigorosa dels Serveis Informatius de TV3 com a televisió pública.

Els últims dies, s’han fet diferents especials informatius per explicar i retransmetre allò que està passant, com la firma del decret de convocatòria de la consulta, i també de les concentracions a les places dels pobles de Catalunya com a resposta a la suspensió de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N per part del Tribunal Constitucional. En els dos casos es van fer especials informatius per TV3 i el 324 en emissió conjunta i amb conductors del TN.

Considerem que l’emissió per TV3 de les concentracions estava sobredimensionada, però, sobretot, ens sorprèn i denunciem que no passés el mateix amb el cas Pujol. Dos mesos després de la confessió de l’expresident, la primera vegada que donava explicacions públiques i en seu parlamentària, només es va fer una retransmissió de la compareixença pel 324 i un especial informatiu a les 11 de la nit, també pel 324, amb l’equip del 2324. És més, encara no s’ha dedicat un 30 minuts ni un .CAT al cas Pujol.

Reclamem a la direcció de TV3 que actuï amb criteris periodístics a l’hora de decidir fer programes especials i que utilitzi els mateixos arguments als fets que interessen els ciutadans: una majoria social vol votar i també ha quedat clar que una majoria social vol la veritat sobre el cas Pujol.

L’emissió de l’especial sobre les concentracions de dimarts va anar encara més enllà. Per primer cop es va permetre fer un petit resum de notícies del TN a la mitja part del partit de futbol de la Champions. Ho celebrem i demanem que aquesta excepció sigui a partir d’ara una norma, i que el futbol no impedeixi poder informar del més destacat de la jornada amb un TN reduït fora d’hora i un resum a la mitja part.

1 d’octubre del 2014