A primera hora del matí un grup de treballadors ens hem concentrat a les portes dels jutjats de la Ciutat de la Justícia per fer costat al nostre company i a la seva família en el dia del judici.

La vista oral, que ha durat més de 4 hores, ha començat amb la declaració de Gustau que ha explicat, a preguntes del seu advocat, la seva detenció i incomunicació a comissaria i la pressió que va patir perquè es confessés culpable.

A la sala han coincidit Gustau C. i els seus familiars amb en Brauli Duart, Eugeni Sallent i altres directius i treballadors que estaven convocats a declarar com a testimonis.

La Fiscalia s’ha encarregat amb molta insistència de protagonitzar els interrogatoris de testimonis, deixant sense paper al lletrat de l’acusació que finalment ha sigut un advocat diferent del que estava previst. El fiscal ha mantingut, només amb indicis, sense prova directa, la petició de 7 anys de presó a la qual s’ha adherit l’acusació de la Corporació.

Durant la declaració un dels mossos d’esquadra ha reconegut que no se sap qui va realitzar el reenviament del correu electrònic de la filtració.

Per la seva banda, la defensa del treballador ha al·legat greus defectes de forma en el plantejament de la demanda. En cap moment s’ha aportat la prova principal sobre la filtració, és a dir el correu electrònic procedent de la bústia de Brauli Duart, ni els fulls d’excel adjunts. En la investigació dels mossos s’ha ocultat el fet que el programari per fer connexions anònimes (Tor), trobat a l’ordinador requisat a casa del Gustau, es va instal·lar mesos després de la filtració d’agost de 2012.

No es pot demostrar que Gustau C. sigui el responsable de la filtració de dades des del correu de Brauli Duart l’1 d’agost de 2012. Tampoc s’ha demostrat que fos ell qui va entrar a les bústies de diferents membres de la Corporació. L’advocat ha demanat a la jutgessa l’absolució del treballador.

Sempre hem dit que arribar al judici i quedar a expenses d’una sentència no aporta cap benefici a ningú i només allarga el patiment d’una família. La Corporació no ha volgut escoltar a ningú i és la responsable d’aquesta situació.

URGEIX UN CANVI DE DIRECCIÓ A LA CCMA