El company Gustau, per a qui la Fiscalia i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) demanaven una condemna de set anys de presó, ha estat absolt. La titular del Jutjat Penal número 6 de Barcelona ha considerat que no ha quedat demostrat que aquest treballador fos qui va filtrar la documentació que contenia els sous de la plantilla de TV3 entrant en els comptes de correu electrònic del president de la CCMA, Brauli Duart, i de dos directius més.

L’SPC comparteix l’alegria del personal de la Corporació i felicita el company Gustau per haver quedat exonerat d’una acusació injusta, indigna i mesquina. Els directius de la televisió pública catalana han ordit una trama de falses acusacions per amagar les pròpies vergonyes, pagades amb uns sous d’escàndol. També felicitem el comitè d’empresa per aquest èxit i pel suport i les mobilitzacions promogudes en defensa del company. També ens adherim a la petició formulada pel comitè de dimissió de Brauli Duart i de Núria Llorach al capdavant de la CCMA expressada en un comunicat fet públic avui.

La nota diu: «Aquest matí s’ha conegut la sentència sobre el cas de la demanda de la CCMA de 7 anys de presó contra el treballador de TV3 al qual van voler culpar de la filtració de 2012 de les dades salarials i dels càlculs per a fer l’ERO. La sentència és clara: El Gustau ha quedat absolt dels càrrecs de descobriment i revelació de secret». Afegeix que «els companys, amics i familiars del Gustau estem molt contents per la sentència. Després d’anys de persecució, s’acaba el patiment.»

Finalment convoca una concentració a TV3 per al dimecres 13 perquè a criteri del comitè «encara queda un escull: cal veure què farà la CCMA amb la sentència. Tindran la barra de presentar un recurs a l’Audiència? insistiran, com han fet durant anys, a allargar el patiment d’una família?» Poc després, la Corporació ha fet públic un altre comunicat en el qual diu que accepta la resolució judicial i que no presentarà recurs. Al judici, a darrera hora, l’empresa va decidir canviar la seva representació legal davant l’escàndol que va suscitar el fet que l’advocat inicialment previst, Wenceslao Tarragó, s’hagués ocupat anteriorment de defensar nazis i racistes. Finalment el lletrat va ser un altre del mateix bufet.

No obstant, el comitè ha expressat el seu enuig amb la direcció de la Corporació i ha demanat les citades dimissions de Llorach i Duart «de manera immediata».