Aquest matí, durant el desallotjament d’un local al nº 10 del carrer de Sant Rafael de Barcelona, tocant al c. Robadors, per part d’una unitat de forces antiavalots de la Guàrdia Urbana, s’ha produït una agressió contra el càmera Josep Lluís Asensio, que treballa per a TVE i que presideix l’Associació Professional ISO. El company ha resultat amb el llavi partit i ha hagut de ser atès a l’Hospital de Peracamps, alhora que a mig matí seguia en situació de detingut. A més, se li ha requisat la càmera i la cinta de vídeo. També s’ha trencat la càmera del fotògraf del diari El Mundo, Antonio Moreno, afiliat a l’SPC.

La responsabilitat recau sobre el grup antiavalots que, sense cap justificació, ha adoptat una actitud agressiva, amb empentes i cops de puny contra els presents, la majoria informadors, i que ha continuat amb un tracte vexatori a les persones esmentades. A més, no és el primer cop que un d’aquests grups protagonitza una situació semblant i, per tant, reclamem de l’Ajuntament de la ciutat que investigui els fets i en el seu cas depuri les responsabilitats que calguin.

Reclamem la llibertat immediata del company Asensio, que es limitava a informar dels fets, pel que suposa d’atac a la persona i al dret constitucional a la informació, que cap autoritat pot condicionar i reprimir.

Barcelona, 26 de febrer de 2004