De nou la CCMA, la televisió, la ràdio, els mitjans interactius públics, al centre de la negociació entre les forces polítiques que busquen formar govern al nostre país.
De nou el mercadeig de la corporació pública de mitjans audiovisuals.
De nou una còpia de la trista lottizzazione italiana: el minifundisme polític portat als mitjans.

De nou la matemàtica de baixa volada:
Variacions ordinàries d’’m’ càrrecs agafats d’’n’ en ‘n’
m = 5: presidència de la CCMA + direcció de TV3 + direcció de Catalunya Ràdio + direcció d’Informatius de TV3 + direcció d’Informatius de Catalunya Ràdio
n = valor variable, en funció dels partits que es barallen pels bocins de poder de la CCMA

Un cop més, prou. Així, no.
Els mitjans de comunicació públics ens devem a la ciutadania i tenim, a través del Parlament, l’encàrrec de servir continguts de qualitat i informació rigorosa, independent i plural.
El primer fre a l’hora de complir aquest encàrrec és la politització de la CCMA.
Que un futur govern depengui de l’acord per gestionar els mitjans de comunicació públics vol dir que el verb no era «gestionar»… sinó «controlar».
Ho rebutgem, més encara quan aquesta subhasta camina en el sentit contrari a l’esperit de la reforma de les lleis audiovisuals que els grups parlamentaris havien consensuat en la passada legislatura.

Un cop més, demanem una gestió professional i independent de la CCMA.
Un cop més, demanem un marc de funcionament estable i periodificat per la CCMA.
Només així podrem complir amb les demandes que les normes fundacionals del servei públic de mitjans audiovisuals de Catalunya i el Llibre d’Estil ens encarreguen.
Ser al centre del debat (formació de govern, imposició del 155, atacs grollers des d’àmbits polítics, administratius, judicials i mediàtics) ens permet, però, intuir una derivada positiva: som rellevants.
Posem aquesta rellevància al servei del mandat que tenim: “Oferir un servei públic audiovisual de qualitat en català, compromès amb els principis ètics i democràtics, i amb la promoció de la cultura i de la llengua catalanes, i de l’aranès.” Article 1 Llibre d’Estil de la CCMA.

Sant Joan Despí, 28 de febrer del 2018