La demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya, Sindicat de Professionals de la Comunicació, (SPC) manifesta la seva profunda preocupació per la sagnia d’acomiadaments que s’està produint per tota la geografia tarragonina. Algunes empreses del sector, amb l’excusa de la crisi econòmica, poden estar aprofitant-se del moment actual per fer un reajustament de plantilles i fins i tot plantejant el tancament d’algunes redaccions.

L’SPC lamenta que s’estigui duent a terme l’extinció de llocs de treball i que hi hagi mitjans públics de comunicació que portin més d’un any sense tancar el conveni dels treballadors. El sector periodístic ha anat registrant, al llarg dels últims temps, una degradació de les condicions laborals i s’han agreujat encara més la precarietat i la polivalència salvatge. Aquest fet representa un deteriorament salarial, i una amenaça a l’estabilitat professional i una davallada de la qualitat del producte informatiu.

El sindicat també alerta que amb l’arribada de l’època estival, alguns mitjans de comunicació puguin estar acomiadant periodistes professionals i alhora utilitzin estudiants en pràctiques per suplir-los. Una situació del tot il·legal que l’SPC seguirà molt d’aprop i denunciarà a la Inspecció de Treball i a les instàncies competents, si es confirma.

Igualment manifestem la nostra ingrata sorpresa davant l’anunci del tancament de l’emissora municipal de Valls, esgrimint la seva suposada inviabilitat econòmica. Aquest suposat tancament encara no ha estat comunicat oficialment als treballadors, fet que provoca incertesa professional i angoixa personal. La demarcació de Tarragona del sindicat ja ha sol·licitat una reunió amb Albert Batet, l’alcalde de Valls, per tal d’aclarir la situació real de la ràdio pública i conèixer el futur laboral dels professionals que hi treballen.

L’SPC estarà amatent davant l’adopció de les mesures que afectin el manteniment de llocs de treball i actuarà si considera que es prenen emmascarant la realitat dels mitjans i al·legant només l’actual conjuntura econòmica.

Tarragona, 13 de juny de 2010