El dijous 1 de juliol es reuniran a Vic els principals responsables de les empreses de mesura i dels mitjans de comunicació del sector en una jornada organitzada per la Universitat de Vic i el Grup Nació Digital. Les mesures d’audiència dels mitjans digitals i les seves estratègies de difusió i captació de publicitat és un tema de gran actualitat en el marc de crisi i canvi dels mitjans de comunicació.

El lema de la jornada –que s’emmarca dins de la programació de la Universitat d’Estiu de Vic– és Les audiències dels mitjans digitals i la captació de publicitat. Reptes i Neguits. Reunirà els primers experts d’aquests àmbits (Nielsen Online, OJD Interactiva, Baròmetre de la Comunicació…) i directius de diversos mitjans de comunicació, que presentaran ponències i entraran en debat. Per poder assistir a la trobada cal formalitzar la inscripció prèvia en aquest enllaç

La jornada començarà a les 9:30 h amb la intervenció de Jordi Font, director d’Estratègia del Grup ND, que versarà sobre El Grup Nació Digital, un model català de premsa digital. Tot seguit, intervindran els màxims responsables de les empreses i institucions que mesuren audiències de mitjans. Manuel Sala (director d’OJD Interactiva), amb L’auditoria en la medició d’audiència d’Internet; David Sánchez (director de Serveis al Client de Nielsen Online), amb Recursos per a l’avaluació publicitària d’un mitjà en línia: com puc obtenir el màxim de rendiment comercial al meu web?, i Joan Sabaté (director general del Baròmetre de la Comunicació), amb Les audiències digitals: miratges i realitats.

A la sessió de la tarda, la taula rodona La premsa digital en català i la captació de publicitat als mitjans digitals” reunirà representants de mitjans i associacions com Jordi Font (Grup Nació Digital), Joan Vall i Clara (Avui-El Punt), Lluís Gendrau (APPEC), Vicent Partal (Vilaweb), Àlex Gutiérrez (Fundació Escacc) i Josep Comajoan (El 9 Nou), amb Diego Linares (UVic), com a moderador. El coordinador de la jornada és el professor Jordi Serrat i Manén (UVic). Es pot ampliar la informació sobre aquesta trobada en aquesta web.