La presidenta del Consell d’Administració de La Farga, Mercè Perea, ha comunicat aquest matí als membres del Comitè d’Empresa de La Farga la decisió de presentar al pròxim Consell d’Administració, que tindrà lloc avui dilluns, 28 de novembre, a les 19 hores, la decisió de tancar Ràdio i Televisió L’Hospitalet i acomiadar els treballadors de les plantilles dels dos mitjans.
Davant aquesta decisió política, que s’ha pres sense cap mena de negociació ni comunicació prèvia amb els treballadors, volem comunicar:
1. Ràdio i Televisió L’Hospitalet són SERVEIS PÚBLICS que garanteixen l’accés dels ciutadans de L’H a la informació de la seva ciutat com a dret democràtic i que donen veu als seus ciutadans, a les entitats i als diversos col•lectius.
2. No es poden eliminar serveis públics adduint qüestions econòmiques. Poden restructurar-se els serveis i buscar fórmules més econòmiques. I sempre, SENSE QUE SIGNIFIQUI L’ACOMIADAMENT DE TREBALLADORS D’UNA EMPRESA PÚBLICA
3. Els treballadors ESTEM DISPOSATS A NEGOCIAR diferents fórmules que poden passar per la reconversió dels mitjans o per esforços econòmics negociats. Sabem que el moment econòmic és difícil. Però no acceptem l’acomiadament de cap dels treballadors de l’empresa pública La Farga.
4. No entenem que els problemes econòmics de l’Ajuntament i de La Farga es focalitzin només en els treballadors dels mitjans de comunicació. Tenim la sensació de ser el cap de turc d’una mala gestió econòmica.

En relació a aquestes qüestions hem de dir també:
1. Que des de fa anys estem patint retallades econòmiques i que hem continuat fent la mateixa feina o més amb menys personal i menys recursos.
2. Que la majoria de treballadors dels mitjans tenen sous compresos entre els 1.000 i els 1.500 euros mensuals nets. No som “estrelles” som “currantes” de la comunicació.
3. Que no hi ha cap precedent d’acomiadaments de treballadors d’empreses públiques a L’H. Quan s’han reconvertit els serveis, altres serveis o l’Ajuntament han absorbit els treballadors.
4. Una ciutat de la importància de L’Hospitalet ha de preservar els serveis públics de ràdio i televisió com a garants de la llibertat d’expressió, de participació i del dret a la informació. Hem estat una ciutat capdavantera en impulsar la comunicació pública de proximitat i no és de rebut passar a la història com una de les ciutats capdavanteres en la supressió d’aquests serveis.

Esperem el suport de la ciutadania, dels companys de professió i de tot aquell que se senti indignat davant aquesta situació.

Treballadors de La Farga adscrits als Mitjans de Comunicació Públics de L’Hospitalet

L’Hospitalet, 28 de novembre de 2011