El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació està commemorant el seu 18è aniversari per a la qual cosa ha organitzat un seguit d’actes a diversos punts de Catalunya. El pròxim dia 15 de desembre hi ha dues cites a Barcelona, una que consisteix en una taula rodona amb el títol Informació i manipulació, cara i creu de la democràcia que es realitzarà al centre cívic de les Cotxeres de Sants i de la qual podeu trobar informació en aquest enllaç.

La segona convocatòria té una caràcter més lúdic i és una festa que l’SPC ha organitzat al Blues bar Honky Tonk, al carrer Finlàndia, 45, a partir de les nou del vespre. Aquest local és al costat de la plaça de Sants, a uns dos minuts de les Cotxeres de Sants, on es farà la taula rodona citada. Hi haurà música en directe a càrrec d’una banda de blues formada per Hernán Senra el Chino, Victor Puertas i Rodrigo, de la milloret que es fa en blues per la ciutat. Al marge d’això, hi haurà altres sorpreses.

El sindicat vol dedicar aquesta celebració a tots els companys que en les darreres setmanes i mesos estan patint els estralls de la crisi, especialment dolorosa en els darrers dies a la radiotelevisió pública local. Volem que siguin els protagonistes d’aquesta trobada i en ells centrarem el nostre homenatge a tots els professionals que estan lluitant per mantenir la seva ocupació i per unes condicions molt més dignes per fer la feina d’informar. Per això l’SPC fa una crida especial a tots els professionals per en aquesta trobada donar el suport que el sector necessita. Tot i que els moments són molt complicats i difícils i que l’objectiu és defensar l’ocupació i l’estabilitat, creiem ha d’haver-hi també un moment per a la pausa i per prendre un copa contra la crisi. Per això hem convertit la convocatòria en un «Blues contra la crisi».