Els treballadors del diari Avui hem fet aquesta tarda una assemblea que ha culminat amb una concentració a les portes de l’edifici del diari en què s’ha fet una xiulada i s’han cridat lemes contra l’actuació de l’empresa i els principals accionistes. La pancarta que dúiem deia: “Salvem el Conveni per salvar lAvui”, i els lemes que s’han cridat són: “El conveni del sector per a en Lara i en Godó”, “Planeta, Godó, vergonya del sector” i “No ensorrareu la feina de trenta anys”. La protesta s’ha acabat en el pati interior de l’edifici.

La mobilització s’emmarca en el conflicte per la negociació del conveni. Els treballadors protestem per la pretensió de l’empresa d’ignorar el conveni propi del diari Avui i aplicar-nos el conveni col·lectiu de Premsa Diària. Això suposa una rebaixa substancial de les taules salarials, la implantació d’una doble escala salarial i la precarització dels llocs de treball. Considerem que aquesta política només pot implicar una degradació progressiva de la nostra feina que anirà en detriment del producte que estem fent des de fa trenta anys.

Recordem que la setmana passada es va fer una vaga de firmes i per a la setmana vinent s’ha previst fer concentracions davant les seus del Grupo Godó i de Planeta, principals accionistes de l’Avui.

Barcelona, 11 de maig del 2006