La direcció de l’empresa ha tramès als caps de departament la proposta econòmica que ens han presentat durant la negociació d’aquesta setmana i, per tant, ens veiem obligats a donar el nostre punt de vista perquè ningú no us enganyi i perquè veieu que es tracta, literalment, d’una presa de pèl. Segons la direcció, ens proposen un augment d’un 4,46% i això és rotundament fals. Aquesta xifra comprèn l’IPC espanyol, que han calculat en un 3,5% (del tot hipotètic) i altres millores (creació d’un fons social; increment de la compensació per festiu treballat -només l’opció únicament l’econòmica-; un plus d’horari de cap de setmana d’uns 60€/mes; augment del preu de les dietes; dos vals menjador al mes, enlloc d’un; i una millora per als treballadors dels nivells A i B).

Per tant, en definitiva, l’increment salarial real que ens proposen és un magnífic 0,3%. Una xifra indignant. Ja sabíem que no volien concedir-nos l’equiparació, però aquesta oferta és per riure… o per plorar! Aquest suculent increment ens el garantirien pels pròxims cinc anys, que és el temps que volen que duri el conveni. Seria una xifra que es revisaria a la baixa a cada conveni perquè ens apropéssim al sou de TVC en xifres percentuals, però mai absolutes. Això suposaria que al cap de 30 anys la diferència actual, que seguiria sent la mateixa, ja no seria tan important. Igual com fa 30 anys, que una barra de pà no valia el que val ara.

Nosaltres no estem disposats a acceptar aquesta oferta miserable i menys després de l’èxit de la nostra vaga. Aquesta proposició, que segons la Direcció ens faria abandonar les aturades de manera immediata, l’únic que ha fet és irritar-nos encara més. I ells ja han assegurat que es tracta d’una oferta innegociable i inamovible. Per tant, l’escletxa d’esperança que es va obrir dilluns s’està tancant sense remissió. Queden menys de 48 hores de marge i, si no hi ha cap novetat, dilluns tornarem a sortir al carrer!!!

Barcelona, 1 de juny de 2005