El Sindicat de Periodistes de Catalunya s’ha adherit a la plataforma “Periodistes per Kosovo” que pretén endegar un seguit d’accions per ajudar als periodistes kosovars a desenvolupar la seva feina. La primera iniciativa és la venda de bons d’ajuda (de 500 pessetes cadascun) per recaptar fons amb destí al diari albanokosovar Koha Ditore per tal que pugui continuar sortint al carrer. Aquest diari va ser destruït pels paramilitars serbis en els compassos inicials del conflicte bèlic, i posteriorment es va reempendre la seva publicació des de Macedònia. Actualment és l’únic mitjà de comunicació que arriba, gratuïtament, als camps de refugiats d’Albània i Macedònia.
“Periodistes per Kosovo” és una iniciativa de les ONG’s Com.Món, Solidaritat i Comunicació (Sicom) i Acció Premsa a la qual s’han adherit, al marge de l’SPC, el Col.legi de Periodistes, el grup Gaziel, el grup Lladó, la Unió General de Treballadors (UGT), l’Associació de Dones Periodistes, la Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia (UPIF-C) i Insurmèdia. També hi donen suport l’Ajuntament de Barcelona a través de Districte 11, Catalunya per Kosovo i Plataforma per Kosovo, entre d’altres.
L’SPC convida als comitès d’empresa dels mitjans de comunicació a recollir talonaris de bons d’ajuda a la seu del Sindicat i a fer el màxim esforç per aconseguir la col.laboració del conjunt de la professió en aquesta tasca de solidaritat amb els companys albanokosovars. També es fa una crida al conjunt de treballadors de les empreses de comunicació perquè adquireixin aquests bons d’ajuda al Koha Ditore.
Els talonaris ja són a la disposició dels comitès d’empresa i de tothom que ho desitgi a la seu del Sindicat.
Barcelona, 28 de juny de 1999