El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) mostra la seva satisfacció per l’indult del periodista marroquí Alí Lmrabet i d’uns altres cinc professionals més que havien estat condemnats a diferents penes de presó per les seves informacions. Especialment paradigmàtic és el cas d’Lmrabet, que estava en vaga de fam des del 30 de novembre de 2003 i després d’haver-ne fet una altra durant més d’un mes i mig entre els mesos de maig i juny de l’any passat.

La decisió de Mohamed VI és resultat de les pressions exercides per col·lectius professionals i de defensors dels drets humans que han denunciat reiteradament la injustícia de la condemna i empresonament del periodista marroquí, totalment inadmissibles en un règim que pretengui ser considerat demòcrata. L’SPC ha participat d’aquestes lluites i celebra l’alliberament d’Alí, al qual felicita obertament per la dignitat del seu combat en defensa de la llibertat d’expressió dels periodistes marroquins i del dret de la ciutadania a rebre una informació plural veraç. Considerem igualment que aquest fet ha de ser aprofitat pel govern marroquí per abolir les lleis vigents que permeten la persecució de les persones pel simple fet d’expressar lliurement les seves opinions.

L’SPC deplora que per arribar a aquest punt, Lmrabet hagi hagut de posar la seva vida en greu perill ja que les dues vagues de fam dutes a terme han deteriorat força el seu estat de salut. Per això, enviem al col·lega Alí i als seus parents i amics més pròxims una abraçada fraternal en aquest moment de recuperació de la llibertat.

Barcelona, 7 de gener de 2004