El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia una nova agressió a un professional de la comunicació mentre exercia la seva feina. Va ser el divendres 15 de juliol passat en el port marítim de l’Ampolla durant la festa dels Correbous. Una vintena de persones va increpar -i colpejar el seu aparell de fotografia- a Josep Lluís Sellart, corresponsal d’El País amenaçant-lo amb què el llençarien a l’aigua si si prenia imatges dels bous, especialment dels que queien a l’aigua. El fotoperiodista va haver de sortir per cames quan un grup va mostrar la intenció d’agredir-lo, amagant-se dins d’un vehicle de la policia local que va ser sacsejat amb la intenció de traure’l fora. Els agents van traslladar-lo a l’ajuntament per la seva protecció a l’espera que es calmés l’ambient.

Des de l’SPC volem posar de manifest que aquesta agressió vulnera el dret constitucional a la informació. Impedir que els periodistes puguin exercir la seva feina és un atac directe al dret que té la ciutadania a rebre informació veraç. L’agressió a càmeres i fotògrafs en la festa dels bous no és un fet aïllat, però també volem posar de manifest que l’existència d’una vintena de brètols no pot tacar el nom de l’Ampolla ni dels correbous que són seguits per molta més gent de manera pacífica. Per aquest motiu creiem imprescindible que des de l’ajuntament de l’Ampolla caldria també una condemna clara d’aquesta agressió a un professional de la comunicació.

Malauradament hi ha gent que culpabilitza els missatgers de la comunicació fent-los pagar la culpa dels seus mals. Així estem veient la pressió amb la que treballen els professionals de la informació en l’incendi de Guadalajara o les agressions que s’han produït en les darreres setmanes a una unitat mòbil de la Cadena Ser a Múrcia, a un fotògraf a Castelló o a Tarragona, fa menys de dos mesos, a un altre fotògraf, en aquest cas d’El Periódico per fer fotos a un complex hípic.

Tarragona, 18 de juliol de 2005