El Sindicat de Periodistes d’Andalusia condemna enèrgicament la detenció de la càmera de La Sexta Notícies, Ana García, quan desenvolupava la seva feina com a informadora. L’actitud dels agents és absolutament reprovable ja que l’Ana ja s’havia identificat quan va ser detinguda, segons ella mateixa va explicar en ser posada en llibertat. Davant la detenció injusta que ha patit aquesta professional, que ha estat posada en llibertat amb càrrecs, el Sindicat de Periodistes d’Andalusia posa a la seva disposició els serveis jurídics per si l’afectada volgués interposar denúncia.

A l’SPA estem convençuts que la detenció de l’Ana és un atac directe a la llibertat d’expressió i al dret a la informació que consagra la Constitució Espanyola. Si hi ha responsables públics que no creuen en aquests drets, l’organització sindical professional sí i denunciarà la seva conculcació allà on sigui necessari. Per això, i perquè creiem que la detenció de l’Ana no pot quedar en no res, hem demanat una reunió amb la delegada del Govern a Andalusia, Carmen Crespo, perquè ens expliqui les causes d’aquesta detenció.

La detenció de l’Ana és un efecte més de la situació d’aquesta professió que és urgent regular ja. L’Ana porta anys treballant com autònoma per a La Sexta la qual cosa suposa una evident irregularitat. Això li va impedir, a més, tenir un carnet del seu mitjà que li permetés certificar la seva pertinença a la cadena per a la qual presta els seus serveis. Recordem igualment que a Espanya no hi ha un carnet oficial de periodista de manera que la policia no pot sol•licitar una acreditació que no existeix degut a la falta d’un marc legal per al desenvolupament de la tasca informativa.