El Consell Professional i el Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio, amb el suport manifest del Consell Professional i el Comitè d’Empresa de TVC, manifestem un rebuig frontal a l’aplicació de la llei mordassa a la redactora Mercè Alcocer. En una nova mostra de l’absurditat de la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana, la delegació del govern espanyol a Madrid ha sancionat una professional que es limitava a fer la seva feina. És a dir, intentar acostar el micròfon de Catalunya Ràdio al protagonista d’una notícia per obtenir el màxim d’informació possible i oferir-la als oients del mitjà. Res més.

Els professionals de la informació comptem amb mesures d’autoregulació, a través de normes i codis deontològics, i coaccionar-nos i tractar-nos com a delinqüents ens deixa en un estat d’indefensió preocupant i no és precisament la millor solució perquè fem bé la nostra feina.

Ja li hem transmès a ella personalment, però insistim que ens té al seu costat pel que faci falta. Un suport que també li ha mostrat la direcció de la CCMA, a la qual demanen que recorri la sanció i que, en cas d’una resolució contrària, es mantingui al costat de la Mercè Alcocer fins al final.

I no només això. Reclamem que es faci marxa enrere en una llei desproporcionada que, com s’ha demostrat, vulnera drets bàsics i fonamentals d’una forma injustificada. Treballar amb la llosa de l’aplicació de la llei mordassa només pot anar en detriment del dret de la informació.

Barcelona, 21 de maig del 2016

(*) Consell Professional i Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio (Amb el suport del Consell Professional i el Comitè d’Empresa de TVC)