8TV despatxa vuit professionals i cedeix els informatius a Mediapro

Sis anys després que la seva predecessora, City TV, acomiadés una vintena de professionals i eliminés els informatius de la seva programació, 8TV redueix a la meitat el temps destinat als informatius que havia tornat a emetre, delega en Mediapro la producció de notícies, i amb l’invent d’un informatiu electrònic decideix acomiadar vuit professionals, realitzadors, editors i presentadors.

8TV, que pertany al Grup Godó, ha rebut subvencions del Govern de la Generalitat per diferents projectes, entre elles algunes adreçades als informatius. Per això l’Administració hauria de tenir clar el destí d’aquestes subvencions, que no es donen perquè les empreses les utilitzen en el que vulguin, sinó perquè les emprin en els serveis pels quals han sol·licitat ajuts.

A més, no és de rebut que la mesura s’hagi anunciat la vigília d’un pont, comunicant els acomiadaments fulminants i imposant als treballadors que queden el traspàs a una altra empresa on no gaudiran de representació legal ni de normativa laboral col·lectiva.

Per això des del Sindicat de Periodistes de Catalunya (Sindicat de Professionals de la Comunicació) denunciem aquesta mesura dràstica i unilateral, i donem suport als treballadors de 8TV en totes aquelles iniciatives que emprenguin per preservar el seu dret al treball i a unes condicions dignes per a desenvolupar-lo.

Barcelona, 2 de maig de 2009