El Comitè Professional de TVC considera del tot desproporcionada la presència del conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, en el programa Motor a Fons que es va emetre en directe el diumenge, 24 de juliol, des d’Alemanya.

1. Lamentem que la participació del conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, fent de comentarista de la retransmissió de F-1, contribueixi de manera negativa a la imatge de politització de TVC.

2. De cap manera, els coneixements o les aficions del conseller primer poden justificar la seva presència continuada, durant més de quatre hores, per comentar en directe la carrera de F-1, sense que això afecti l’objectivitat i credibilitat de TVC.

3. Demanem a la direcció d’Esports que reconegui que ha estat un error perquè no torni a passar.

4. No hem d’oblidar la funció de servei públic dels Informatius i, en conseqüència, demanem a la direcció de TVC que reconsideri la decisió de suprimir els Telenotícies Migdia, del seu horari habitual, per emetre la Fórmula 1.

5. És urgent que es reformi la llei de la CCRTV per despolititzar definitivament els mitjans de comunicació públics de Catalunya.

Sant Joan Despí, 25 de juliol de 2005