La vaga parcial (de 16:00 a 18:30 h.) convocada a TV3 pel comitè d’empresa ha tingut un seguiment majoritari, del 87% dels treballadors. S’ha desenvolupat amb la majoria de les instal•lacions buides i amb una programació alterada, que ha afectat el programa Divendres, que no s’ha emès. A tots els canals s’ha commutat el mateix senyal i s’han ofert diversos documentals, alhora que en uns rètols informatius s’explicava els canvis en la programació.

L’aturada s’inscriu en el calendari de mobilitzacions aprovat en referèndum per la plantilla de TV3 per reclamar a la direcció de la CCMA que s’assegui a tractar amb els representants dels treballadors les propostes sobre el Contracte programa que hauria de dotar la Corporació d’estabilitat financera i assegurar-ne el futur de la plantilla i del servei públic audiovisual.

El comitè també reclama que s’aturin els treballs encarregats a la consultora Pricewaterhouse Cooper per definir un Pla Estratègic i de Viabilitat que respon a un Consell de Govern de la Corporació fruit dels acords CiU-PP que han quedat desautoritzats per la nova situació política.

Els treballadors de TV3 s’han concentrat durant les dues hores i mitja de vaga a les instal•lacions de Sant Joan Despí, i han decorat un arbre de Nadal amb motius reivindicatius i amb referències nadalenques al President del Consell de Govern, Brauli Duart, i al director de TV3, Eugeni Sallent.

La protesta ha inclòs també el rebuig de les reiterades retallades salarials i laborals decretades pels governs de Rajoy i de Mas, i ha volgut sevir d’avís al nou govern responsable del futur de TV3 i la CCMA, i per reclamar als partits polítics el seu compromís de mantenir el model d’èxit de TV3 i un finançament suficient per a la funció de servei públic que ofereix a la societat catalana.

19 de desembre de 2012