El Partit Popular crema el darrer cartutx per frenar la Llei de la CCMA

La Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí el dictamen del projecte de Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la qual cosa permetia que la Llei pogués ser aprovada en el Ple del Parlament del 18 de juliol. El Partit Popular, però, ha anunciat que pensa portar el projecte al Consell Consultiu de la Generalitat, amb el que això implica de retard en l’aprovació parlamentària.

Lamentem profundament que el partit que ha destacat, amb nota, pel control governamental de tots els mitjans públics que ha controlat, que ha fet famosos casos com els d’Alfredo Urdaci, i que també es va oposar a la Llei de reforma d’RTVE, boicotegi ara el tram final d’una Llei llargament esperada i necessària per a la societat i per als professionals dels mitjans.

I ho lamentem més perquè el PP ataca els dos principis fonamentals que justifiquen l’existència de la CCMA (ara CCRTV): la seva missió de servei públic (qüestionant la intervenció del CAC en la tria dels membres del Consell de Govern, que és una garantia mínima per allunyar-lo del govern i dels partits), i la seva funció de normalització lingüística, en una clara involució respecte de les seves posicions anteriors. L’SPC reclama al Partit Popular que recapaciti i retiri la seva iniciativa, que només pot comportar-li més desprestigi en el si de la societat catalana.

Barcelona, 4 de juliol de 2007