El laude de compliment obligat pel qual Antena 3, com a propietària d’Onda Cero, haurà de pagar 190 milions d’euros a Blas Herrero per incompliment de contracte, posa en greu perill la viabilitat de la cadena d’emissores i el futur dels seus 900 treballadors, ja que, segons que reconeix la direcció, la indemnització supera el valor patrimonial de l’empresa i la col·loca en situació de fallida.

Davant d’aquests fets, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) mostra el seu suport absolut als treballadors d’Onda Cero i exigeix el manteniment de la cadena d’emissores, com també de tots els llocs de treball.

• Els treballadors no han tingut res a veure en la signatura de l’acord sens dubte irresponsable entre Onda Cero i Kiss FM.

• Tampoc no han tingut res a veure en el transvasament de la cadena d’Admira a Antena 3.

• Cap responsabilitat en el fet que no s’hagin tingut en compte les conseqüències econòmiques d’aquest conflicte d’interessos en la sortida a borsa d’Antena 3.

No permetrem, doncs, que recaigui cap conseqüència en totes les persones que només es limiten a fer la seva feina diària amb absoluta dignitat i al servei dels seus oients.

Des de la FeSP no entrem a valorar el laude, ni a marcar responsabilitats sobre qui s’ha de fer càrrec de la indemnització dictada i com cal fer-la. Però sí que exigim que, sigui quina sigui la solució que es doni per a aquesta situació, passi pel manteniment d’Onda Cero i la totalitat de la seva plantilla.

En la consecució d’aquest objectiu, que entenem que és compartit per tots els treballadors de la cadena d’emissores, hi ha dedicats tots els esforços de la Federació de Sindicats de Periodistes i dels seus delegats sindicals.

18 de març de 2004

Traducció: Traduït traduit.com