Des de fa mesos hem vist com els tancaments o els expedients de regulació de plantilles arriben a les empreses de comunicació. Molts d’ells han estat notícia als mitjans, i agreugen la precarització creixent de la feina al sector de la informació. Però els ajustos de plantilla es tradueixen també en la pèrdua de les col·laboracions dels professionals que treballen a tant la peça, que han vist com moltes portes s’han anat tancat de manera dràstica
I la majoria del col·lectiu de periodistes a la peça són dones, moltes de les quals han escollit aquest règim laboral perquè era el millor per a la conciliació de la seva vida laboral i familiar, especialment en un sector amb horaris intempestius.
Per això, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Sindicat de Periodistes es solidaritza amb les dones periodistes que, per aquest motiu, estan patint amb més duresa les dràstiques mesures patronals als mitjans de comunicació.
L’SPC també vol denunciar la manca de regulació professional i laboral del periodisme i la falta de mesures efectives per conciliar la vida laboral i familiar en l’àmbit dels mitjans, com estableix la legislació vigent.
Per aquesta raó reclamem dels grups parlamentaris –especialment d’aquells que s’hi van comprometre en els seus programes electorals– que impulsin de manera urgent la regulació legal de la professió, a través de l’Estatut del Periodista i de la Llei de Drets Laborals dels professionals
Al mateix temps emplacem les empreses de comunicació a aplicar de manera immediata Plans d’Igualtat als mitjans així com les mesures necessàries per acabar amb la discriminació de gènere i assolir la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes a la professió.
Barcelona, 6 de març de 2009