La Junta Electoral Central (JEC) obliga TV3 i Catalunya Ràdio a retransmetre actes electorals dels partits que no van anar a la Via Lliure. Rebutja així el recurs presentat per la CCMA i ho argumenta dient que el mitjà no pot decidir “unilateralment” les mesures per aplicar la resolució que l’obliga a compensar els partits que no van anar a l’acte de la Meridiana.

Estem farts de veure com els partits polítics de tots els colors s’omplen la boca i firmen resolucions en defensa de la pluralitat i la professionalitat dels mitjans públics en seu parlamentària, però, després, quan arriben les campanyes electorals, s’obliden d’aquell discurs i malden per un control cronometrat dels informatius audiovisuals. Ja n’hi ha prou d’ingerències polítiques. Ja n’hi ha prou d’hipocresia.

La por dels partits a perdre la seva “quota” presencial –per minsa que pugui acabar sent– per la desconfiança manifesta cap als professionals, ha fet que tots aquests anys prefereixin continuar en mans d’un sistema de blocs que és qualsevol cosa menys periodisme.

Un sistema que aquest any ha arribat al límit de l’esperpent: partits polítics que pretenen dissenyar la programació de TV3 i de Catalunya Ràdio, la JEC esmenant la proposta de la CCMA i una CCMA que, malgrat l’oposició d’ara, sempre ha fet el joc a les formacions polítiques.

Des del Consell Professional de TVC i de Catalunya Ràdio diem PROU! Exigim que se’ns doni l’oportunitat de treballar amb criteri professional, que no vol dir altra cosa que tenir en compte la pluralitat i la neutralitat.

17 de setembre del 2015