Des del 19 a les 10 del matí i sense cap avís previ, IB3 Ràdio ha decidit suprimir l’única desconnexió informativa per a Menorca. Desapareix amb ella la informació local i de proximitat, en una passa més de les retallades de continguts propis de l’illa.

El 2009 ha estat un any tràgic per la presència informativa de Menorca a IB3. El primer pas vas ser suprimir les desconnexions de televisió, de deu minuts de durada, al migdia i al capvespre. Aquell mateix 1 de gener, amb la desaparició de les desconnexions televisives, la ràdio també en sortia perjudicada. De tres informatius radiofònics al dia es va passar a només un. La penúltima víctima la coneixíem fa pocs dies: ha caigut de la graella el programa Fet a Menorca, l’únic que es produïa aquí amb continguts d’aquí.

Els responsables d’IB3 al·legaran problemes tècnics inexistents, o una retallada econòmica que no s’ha aplicat a moltes altres bandes. Fins i tot diran que es manté la presència en altres espais, però, creiem que estar a prop del nostres oients i els nostres espectadors és fonamental. I per guanyar-nos la seva confiança cal que tinguin un referent propi, i res millor que parlar-los des d’aquí, des de casa.

Tot plegat, deixa en evidència el poc respecte que mereixen a l’actual direcció els oients i els espectadors de Menorca. Les conseqüències les hem viscut durament aquest darrer any, amb una retallada de plantilla de més del 30%.

Els treballadors de MenorcaMedia, productora que elabora els informatius de Menorca per a IB3 Ràdio i Televisió, volem fer saber el nostre rebuig i malestar per la darrera decisió de l’Ens de Ràdio i Televisió de les Illes Balears.

D’altra banda, i en la mateixa línia d’actuació, el departament d’Esports d’IB3 Televisió també va decidir, fa unes setmanes, canviar l’encarregat de fer les retransmissions dels partits de bàsquet del Vive Menorca. Des que va nèixer IB3 era la veu que s’havia associat al bàsquet i al Vive Menorca. Ara les retransmissions les fa un periodista a Mallorca, sense estar aquí, sense trepitjar el parquet de Bintaufa.

És per la incoherència, i per tractar-se de mesures inadequades, que els treballadors i els professionals de MenorcaMedia que fem possible els Informatius d’IB3 a Menorca volem reflectir el nostre disgust i indignació a tots els mitjans de comunicació, als nostres oients i telespectadors, i a tots els menorquins.

COMUNICAT DELS TREBALLADORS DE MENORCAMEDIA QUE FEM POSSIBLE ELS INFORMATIUS D’IB3 A MENORCA