Milers de periodistes i empleats de la BBC de tot el Regne Unit van secundar una vaga de 24 hores el passat 18 de febrer en protesta pels acomiadaments i les retallades que formen part dels plans d’estalvi del govern. Com a conseqüència, gran part de la programació de ràdio i televisió públiques es va veure afectada.

La vaga estava convocada pel Sindicat Nacional de Periodistes (NUJ), que agrupa els periodistes del Regne Unit i Irlanda. La secretària general, Michelle Stanistreet, ha declarat que els treballadors “estan enfadats i frustrats per les males decisions que s’han adoptat des de la cúpula directiva de la BBC”, “decisions que estan forçant als periodistes a abandonar el lloc de treball, el periodisme de qualitat i a comprometre la programació “.

La NUJ sol•licita una moratòria de 6 mesos en tots els acomiadaments per donar temps a negociacions amb el nou director general.

Els empleats de la BBC consideren que els acomiadaments forçosos són injustos i innecessaris ja que s’han incrementat les despeses en la directiva. A més afirmen que hi ha una enorme desproporció pel que fa a la remuneració. El 85% dels treballadors de la cadena guanya el salari mitjà a Anglaterra, mentre els gerents tenen un salari que sobrepassa les cent mil lliures anuals.

Les retallades han afectat a la BBC, segons el NUJ, a 7.000 empleats que han perdut la feina des de 2004, i amb els nous plans altres 2.000 persones es quedaran sense feina.

En els últims dos anys es van pagar més de 4 milions de lliures en liquidació a 10 directius sortints. Un dels més recents exemples és George Entwistle, qui després de renunciar com a director general de la Corporació, després de l’escàndol de pedofília, va rebre 500.000 lliures en liquidació, tot i haver estat només 54 dies en el càrrec.