El Consell Professional considera desencertat programar, ahir, el .Cat sobre la situació del sobiranisme amb la vista posada al 27-S. Sense voler entrar en l’àmbit de decisió dels responsables de cada programa, pensem que les conseqüències polítiques de les eleccions Municipals donen recorregut a l’anàlisi, sobretot dels moviments polítics a Barcelona. El director del programa ens ha explicat que van demanar d’entrevistar Ada Colau, però que fins dues setmanes més endavant no tenia disponibilitat per anar al .Cat.

També considerem que provocava confusió el títol, Pròxima Cita: 27-S, penjat a la il·lustració de Twitter del programa, que donava a entendre que es parlava de les eleccions i no del procés. Calia anar al text per acotar el tema del .Cat.

El programa d’ahir pot tenir cabuda a TV3, però també n’hi ha de tenir un altre amb el mateix format i amb els participants que sostenen la visió oposada, cosa que ara per ara no s’ha fet. Aquest desequilibri no es correspon amb la realitat social del país, i entenem que cal ser molt curosos en aquesta aspecte.

El Consell Professional hem demanat a la direcció d’Informatius una reunió –que ja ha estat convocada– amb els responsables del departament i dels programes informatius de la casa, per abordar la cobertura del debat, amb la tensió ideològica en tots els seus vectors, que ha de conduir a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S, si es convoquen en aquesta data. De moment, no hi ha cap convocatòria oficial.

Amb la demanda d’aquesta reunió, volem deixar clar que l’intercanvi d’idees no es limita al .Cat, sinó que l’hem de dur a tots els racons d’Informatius.

Us informarem puntualment sobre el resultat de la reunió.

29 de maig de 2015