El Sindicat de Periodistes de Catalunya expressa el seu més ferm suport a la valenta vaga dels treballadors de les productores que realitzen el conjunt de la programació de la radiotelevisió pública balear, que reclamen la internalització del personal (contractació directa des de l’ens públic) i s’oposen als acomiadaments previstos i al tancament de delegacions a Menorca, Eivissa i Formentera.
Els treballadors de les empreses Salom i SBT reclamen del govern balear que compleixi els compromisos per canviar el model PP, inaugurat per Jaume Matas, d’externalització plena de la programació, inclosos els informatius, per a la realització dels quals es necessita el concurs de vuit (!) productores diferents.

Es tracta no sols de regular com cal la contractació en un mitjà públic que hauria de ser de referència, sinó de garantir una veritable programació pública, amb drets i garanties laborals i professionals per als seus treballadors. I per això caldria també complir les promeses electorals de reformar la llei de la radiotelevisió balear de manera que director general i òrgans de gestió fossin elegits per consens o per majories qualificades.

Ens trobem per tant davant una vaga en defensa dels drets laborals dels professionals però també del model de mitjans públics que pot garantir la seva funció. Des de Catalunya, on l’SPC porta 15 anys lluitant pels mateixos objectius, tot el nostre suport i solidaritat. Endavant amb la vaga!

Barcelona, 10 de desembre de 2008