L’assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio reclama al comitè d’empresa la convocatòria de vaga indefinida pel mes de febrer. Els treballadors hem decidit engegar accions contundents davant la pretensió de la direcció de la CCMA de fer una altra retallada salarial.

L’assemblea de treballadors ha aprovat per 87 vots a favor, 4 vots en contra i 2 abstencions convocar una vaga indefinida que haurà de ser ratificada en els pròxims dies, en funció de com es desenvolupi la negociació.

L’assemblea de treballadors ha aprovat també – per 95 vots a favor, 18 en contra i 2 abstencions- fer una vaga de 12 hores el dia 27 de gener per demanar, d’una banda, la retirada de la nova proposta de retallada i, de l’altra, una ampliació de la ultraactivitat del conveni i de la negociació.

El pròxim 29 de gener tornarem a fer assemblea per valorar si fem la vaga de 24 hores convocada pel comitè per al 30 de gener i informarem de com s’ha desenvolupat la negociació.

La direcció de la CCMA ha presentat una nova proposta salarial que suposa retallades del 40% per a algunes de les categories més baixes i només del 20% per al director de Catalunya Ràdio. La direcció pretén que sigui la plantilla qui eixugui el dèficit que ha generat la seva gestió, que és d’11 milions d’euros, i a aquesta xifra sumar una retallada addicional de 15 milions d’euros del capítol 1. Això vol dir que la plantilla de la CCMA hauria d’assumir una retallada global de 26 milions d’euros. Per tant, segons l’empresa, no serveix de res l’estalvi que suposarà el Procés d’Acomiadament Col·lectiu i que és superior als 30 milions d’euros. A més, pretén que es tanqui la retallada salarial abans del 31 de gener i, si no es fa, tancar la vigència actual del conveni.

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha explicat a la direcció que els treballadors no podem assumir cap més altra retallada i que l’esforç que hem fet fins ara ja és més que suficient. Que no pot ser que després d’acomiadar més de 200 treballadors haguem d’assumir una retallada com la que plantegen. El comitè també ha explicat que NO acceptarà cap acord al marge de la negociació del conveni perquè és alterar la negociació i que el text que es signi com a definitiu haurà de ser un acord global i no parcial. El comitè ha manifestat la seva voluntat de seure per regular tot el que s’ha negociat fora de conveni i la seva predisposició a parlar de totes les qüestions que engloben un conveni col·lectiu.

Barcelona, 21 de gener del 2014