El Sindicat de Periodistes de Catalunya lamenta que, un cop més, s’hagi desaprofitat l’oportunitat de normalitzar la informació de la campanya electoral en els informatius de la ràdio i la televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Totes les consideracions sobre la flexibilització de criteris anteriors ignoren que no hi ha cap normativa legal que obligui a interpretar la representativitat de les diferents opcions polítiques en funció de la proporcionalitat en els resultats electorals, i que aquesta opció encotilla artificialment la informació electoral que, com la informació política de la resta de l’any, s’hauria de fer exclusivament amb criteris professionals.

La decisió s’haurà pres, per tant, en base a criteris de consens polític, els mateixos que es van utilitzar per nomenar els membres del Consell de Govern. A la decepció per aquests nomenaments s’afegeix ara la provocada per un nou intent de fer creure a l’opinió pública que els blocs electorals s’han eliminat, quan això només seria cert si es deixés de fer referència a les falsament obligades forquilles entre els partits de major i menor representació parlamentària.

Per part del sindicat, encoratjarem la resposta professional a aquesta nova imposició de criteris extraperiodístics sense cap fonament legal.

Barcelona, 13 de febrer de 2008