El comitè d’empresa rebutja els acomiadaments indiscriminats

Una vegada més, els directius de Grupo Zeta i d’Ediciones Reunidas han mostrat la seva manera de gestionar l’empresa amb el tancament de tres revistes i l’acomiadament de 10 treballadors dels centres de treball de Madrid i Barcelona. I això només dos anys després que es fes un pla de viabilitat, que va suposar que 19 persones d’Ediciones Reunidas, d’un total de 190 de tot el grup, abandonessin l’empresa acollides a aquell pla.

Les publicacions que han tancat de la nit al dia són Fortuna Sports i Mega Top, ambdues editades a Barcelona, i MTV, editada a Madrid. A la redacció de Barcelona hi ha hagut sis acomiadats, quatre de Fortuna Sportsi dos de Mega Top. I a Madrid, tots quatre són de la revista MTV.

L’acomiadament s’ha produït de forma fulminant. El mateix dia que el Comitè d’Empresa va ser convocat a una reunió per rebre informació sobre el tancament d’aquestes publicacions, l’empresa ja tenia preparades les cartes d’acomiadament, que van ser lliurades als treballadors afectats.

Encara que s’ha insistit a la direcció perquè recol·loqués els treballadors en altres revistes, perquè la precarietat de plantilla actual ho permet i perquè l’empresa mateix reconeix que hi ha projectes editorials nous, la Direcció de l’empresa s’ha negat rotundament a tenir en compte aquesta opció i fins i tot a recol·locar els treballadors en altres empreses del Grup.

Creiem que aquesta manera d’actuar, quan alguns d’aquests treballadors estan de vacances, deixa molt a desitjar i retrata el tarannà de la Direcció del Grupo Zeta i del nou director general d’Ediciones Reunidas, Alfredo Castro. Sens dubte, juliol és el mes preferit de Grupo Zeta per acomiadar treballadors. Per amargar les vacances. Així ho va fer en el tancament de Zeta Digital, amb el Pla de Viabilitat i ara, un cop més, amb Ediciones Reunidas.

8 de juliol de 2005

Traducció: Traduït traduit.com