La secció sindical de l’SPC a Televisió de Catalunya denuncia el tracte que han rebut diversos equips d’informadors de la cadena per part de manifestants “indignats” al voltant del Parc de la Ciutadella de Barcelona. Hi ha hagut insults, empentes, llançament de tomàquets, s’ha tirat a terra una càmera que ha patit desperfectes, se li han donat cops de peu i algun ha anat a parar als reporters.

Aquesta actitud, sense cap altra explicació, més enllà de la genèrica “televisió = manipulació”, que no distingeix entre cadenes, entre programes ni entre els responsables de possibles manipulacions i els treballadors de la informació, és un atemptat al dret al treball i al dret a la informació de la ciutadania, que no podem més que condemnar.

Igualment hem de criticar l’assetjament, els crits, els insults i el llançament d’objectes i de substàncies líquides contra representants electes al Parlament. Fets que demostren una deriva cap a la intransigència per part de sectors del moviment 15-M que no farà més que reforçar les reaccions autoritàries des del poder polític i que pot significar un punt d’inflexió negatiu per al propi moviment.

Secció sindical de l’SPC a Televisió de Catalunya

Sant Joan Despí, 15 de juny de 2011