Com a Comitè Professional de BTV volem denunciar que en les últimes setmanes s’han produït agressions verbal i físiques a periodistes durant la cobertura de diverses mobilitzacions i desallotjaments a Barcelona. I volem deixar clar que, des del comitè, tornem a defensar el dret a la informació i rebutgem qualsevol forma de violència.

En aquestes situacions, s’ha intentat limitar la feina dels periodistes sobre el terreny amb coaccions i amenaces.
Fins i tot s’ha arribat a la situació límit d’impedir gravar una manifestació i interrompre violentament una connexió en directe.

Per tot plegat, com a Comitè Professional, volem recordar que aquestes situacions vulneren el dret a la informació que tenen tots els ciutadans, que garanteix no només poder informar sinó també ser informat. La nostra obligació com a periodistes és treballar sobre el terreny amb veracitat i pluralitat. És per això que és imprescindible poder escoltar tantes veus com sigui possible amb l’objectiu de reflectir tots els punts de vista d’un conflicte.

Creiem que, en aquestes últimes setmanes, hi hem perdut tots: els periodistes, que no hem pogut fer la nostra feina, i la ciutadania, que no ha pogut informar-se sobre què passava en alguns moments a la ciutat. És per això que els professionals de BTV exigim poder treballa amb dignitat i respecte per la nostra feina, perquè hem de poder garantir una bona informació per a tota la ciutadania.

Barcelona, 2 de juny de 2016