Comunicat del comitè d’empresa i del Consell Professional de Catalunya Ràdio sobre la destitució de Fèlix Riera

Prou d’ingerències polítiques
Segons el president de la CCMA, Brauli Duart, el cessament de Fèlix Riera com a director de Catalunya Ràdio “no és una depuració política”. Però les circumstàncies, la manera i el moment escollit per dur-lo a terme fan difícil defensar aquesta postura. Podem dir, clarament, que la mateixa condició que el va portar al càrrec ha estat fatal per al seu desenllaç. Un cop més, les sacsejades a les seus dels partits afecten de ple els treballadors.

Malgrat que la vigent llei de la CCMA fa un esforç explícit per allunyar l’àmbit polític dels òrgans gestors dels mitjans de comunicació públics, és prou ambigua perquè la composició del Consell de Govern de la CCMA estigui sempre íntimament lligada al funcionament parlamentari i als seus jocs de poder.

El camí de Catalunya Ràdio s’ha de traçar a partir de criteris professionals i no pas polítics; a partir d’un consens que consolidi i faci créixer el mitjà i no pas amb jocs d’aliances partidistes que debiliten el funcionament i la imatge de la ràdio nacional de Catalunya.

‘No’ a un model presidencialista
La decisió del Consell de Govern de la CCMA de cessar Fèlix Riera deixa Catalunya Ràdio sense director en un moment sensible pel país, però també pel mitjà, que la CCMA pretén fer confluir amb TVC.

Cap on ens està portant Brauli Duart? En cap cas ens podem creure, com argumenta el Consell de Govern, que el motiu de la destitució s’emmarqui en el procés de confluència de redaccions. I tampoc ens creiem que sigui una manera d’agilitzar l’equip gestor de l’empresa única. Sobretot tenint en compte que aquesta decisió s’ha pres a corre-cuita, en ple període estival i condicionada per l’agenda política.

Catalunya Ràdio ha de tenir un lideratge fort, solvent i que doni garanties, amb un projecte a llarg termini. Una ràdio sense director i amb un president de la Corporació que fins i tot ja ha decidit part de la graella és un model que ens deixa en una situació de fragilitat extrema.

El comitè d’empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio volem aprofitar per acomiadar el fins ara director de la ràdio i, malgrat profundes discrepàncies, agrair-li el tracte rebut. Esperem que la persona que el substitueixi en les seves funcions tingui la mateixa actitud dialogant. Si és que hi ha un relleu.

Comitè d’empresa i consell professional de Catalunya Ràdio
Barcelona, 29 de juliol de 2015